Recenze Affiliate mystery od T. Dekana

Na českém trhu je jen několik placených on-line zdrojů (viz minulý článek) výhradně pro propagující affiliate partnery – je to VIP affilák Michala Majgota (o tom vám napíšu příště – jsem jeden z prvních „předplatitelů“) a Affiliate mystery Tomáše Dekana z Affilnetu. A právě tomu se dnes podíváme na zoubek.

Vyplatila se mi investice do jeho elektronického kurzu? Najdete v něm klasický motivační bullshit infoprodukťáků, který „všichni milujeme“? Dalo se něco použít v praxi na mých webech? Přečtěte si v dnešní recenzi – a bacha je bez affil linku :))

Affiliate mystery

Info kurz o affiliate marketingu „po česku“

Před samotným kurzem bylo několik webinářů – například s Pepou Kroupou, či Frantou Szabó – už v nich byly užitečné informace, které jsem hned druhý den využil na svých webech…

Celý kurz je rozdělený na 30 tematických lekcí – vždy se jedná o videozáznam Tomášova povídání a prezentace, případně ukázek na konkrétních webech. Celkem má celý kurz 302 minut neboli 5 hodin čistého času. Nejkratší video má 4 minuty (psaní textů) a nejdelší 31 (tvorba autoritativních stránek).

Původně lekce přibývaly pomalu a někde v 2/3 nová videa už nepřibývala… Ale to jen Tomáš potřeboval od kupujících trochu popohnat a už jsou dávno všechna videa on-line a připravená ke zhlédnutí.

Bez základů to nepůjde

Začíná se dost zlehka, jsou zde rozebraná i základní témata jako koupě domény a hostingu, html + css i nahození WordPressu. Z videí jsem se nejvíce těšil na: Keyword research, Google Analytics a alternativy, offpage optimalizace seznam/google, Authority sites a blackhat.

Jaké lekce mi otevřely oči a pomohly mi v růstu v roce 2014 (viz report za minulý rok):

  1. Jak najít zapomenuté affiliate programy
  2. Nástroje co ulehčí Vaši práci
  3. Content and link tracking
  4. Authority sites její budování
  5. Link pyramid
  6. PPC

Vzhledem k tomu, že on-line marketing je v podstatě „živoucí organismus“ a neustále se vyvíjí, tak některá videa už jsou zastaralejší (třeba tipy „jak na Seznam“, blackhat a off/onpage optimalizace). Plus ne všechny videa mají čistý zvuk. Kurz ani aktuálně nemůžete přímo koupit (registrace je uzavřená) – musíte napsat Tomovi, ať vám pošle proti zaplacené faktuře přístupy. To jsou asi jediné 3 věci, které bych kurzu vytkl.

Čekejte aktualizaci

Ale vím, že v nejbližší době chce vybrané části přetočit a doplnit do nich své aktuální know-how. A tady nejde jen o prázdné řeči – na všem co v kurzu Tomáš zmiňuje, postavil své vydělávající affiliate projekty.

Možná si říkáte, proč všechno říká narovinu a ukazuje v kurzu své vydělávající weby? Protože v ČR není tolik šikovných a aktivních affiliate partnerů, aby všechny důležité aspekty (traffic, konverzní web, analytika, e-mailing, remarketing a vše znova a znova jak v začarovaném kruhu) dokázali „okopírovat“ či použít lépe.

A hlavně ikdyby okopírovali ukázané weby a postupy, tak Tomáš a jeho tým budou dávno o míle daleko. Proto je v Česku pár blogerů, kteří ukazují své výdělky a postupy všem svým čtenářům.

Nebojí se toho…

Případy, kdy to bylo kontraproduktivní a opravdu čtenáři danou niku vytěžili sami a odsunuli blogera „do pryč“ nechme stranou (většinou šlo o jednoduché weby, s jasně identifikovatelným trafficem například z přirozeného vyhledávání na Seznamu a Googlu – takže nic náročného na okopírování).

Pomohl mi kurz Tomáše Dekana? Ano – má v sobě hodně konkrétních postupů jak hledat návštěvnost, zajímavé programy, jak je vytěžit a svést se na vlně dalších aktuálních témat. Pro ty, kteří mají rádi dlouhodovější projekty tu jsou videa věnovaná autority stránkám (mým milovaným), která se budují s plány na několik let dopředu. Je to hromada práce, ale výsledky jsou skvělé:)

Jak se stát vydělávajícím affilákem? Jaké je tajemství úspěchu?

Tomáš nemusí ostatní motivovat prázdnými kecy jako ostatní „info-produkťáci“. Pokud chce někdo uspět v affilu (podobně jako v ostatních oborech) musí máknout a máknout. Na tom se stále nic nezměnilo.

Na začátku nudné aktivity jako KW analýza či budování nejsou zrovna nejzábavnější, ale musíte si jimi projít. Později je můžete klidně delegovat, ale odmáknout si to musíte stejně:) Stále platí známé „bez práce nejsou koláče“.

Máte zkušenosti s Affiliate mystery či dalšími placenými zdroji o partnerském marketingu? Napište mi do komentářů své názory, nebo zkušenosti s nimi. Případně i důvody, proč byste si je nekoupili🙂

Ohodnoťte článek: post

2 komentářů ke článku “Recenze Affiliate mystery od T. Dekana”

  1. Martin napsal:

    S affiliate mystery nemám skusenosti. Na našom malom slovernskom piesočku podobné počiny ani niesu. Náš online trh je dosť pozadu za tým Vaším 🙁

    • Ondřej Martinek napsal:

      Máte u vás sice jen Google (takže násobně těžší šanci, jak se procpat do organiku), ale zase máte o to menší konkurenci mezi affiláky – plus teď si díky vaší Hyperii Michala Hradila můžete stáhnout http://ebook.affilak.cz/ a trochu se nakopnout. Na každé situaci se může najít to špatné, ale ostatní v ní mohou vidět příležitosti 🙂

Přidejte komentář

Kliknutím na tlačítko PŘIDAT KOMENTÁŘ udělujete
souhlas se zpracováním osobních údajů.
Pošlete tento článek e-mailem: