Výrazná změna podmínek v affiliate programu Econea.cz

Mnozí čtenáři mého blogu ví, že kromě konzultací ohledně startu affiliate programu či partnerské propagace mám i pár programů ve správě. Nejdéle a asi nejúžeji jsem spojený s Affil.Econea.cz.

Ten jsem si cca před 5 lety vydupal ze země, postavil ho na mém oblíbeném Affilboxu a dnes je nejspíše největším eko/bio affilem u nás. Ale po těch letech drillu chtěl trochu oprášit a posunout dál.

1) Změna provizí pro cashbacky a kuponové weby

Po dost hluboké analýze atribučních modelů (last click/touch, shepley, markov, …) díky sofistikovanému nástroji Roivenue, jsme dospěli k závěru, že nemůžeme za současných podmínek spolupracovat s weby typu cashback či kuponový web.

Po přepočtu můžeme s těmito partnery pokračovat jen v případě, že budou dostávat sníženou provizi a to ve výši 4 %

Tato změna bude upravena v nových obchodních podmínkách a její účinnost nastane přibližně za měsíc,tedy 19. července 2019

Pokud se jednotlivé weby rozhodnou s námi i nadále spolupracovat, rádi navážeme na naši letitou spolupráci. Pokud ne, děkujeme jim za jejich přínos a přejeme jim hodně štěstí v jiných affiliate kampaních.

2) Zákaz používání interních slevových kuponů 

Toto nové pravidlo platí primárně pro kuponové weby, ale i pro další, co výrazně pracují s kupony a slevami. Od stejného data (viz výše) mají zákaz používat naše interní slevové kupony (e-mailing, sociální sítě, …) v rámci affiliate propagace.

Důvodem pro tuto změnu je to, že kombinace affiliate marketingu ještě s dostatečně velkou slevou z kuponu, nám zhoršuje ekonomickou výkonnost tohoto kanálu a je tak mnohdy ztrátová.

V případě porušení této podmínky, bude jejich účet pozastaven a provize za daný měsíc budou stornovány. Všechny tyto weby budu pravidelně kontrolovat. Taktéž bude tato změna doplněna do nových obchodních podmínek, které našim partnerům následně i zašlu pro pročtení.

Co to vlastně znamená pro ostatní affiliate partnery?

Díky tomu, že jsme roky pracovali výrazně s obsahovými partnery, podporovali je vlastními články na míru a od minulého roku i balíčky produktů zdarma na recenzi, nebude tato úprava tak razantní, jako u jiných programů.

Obsahoví partneři tímto mohou získat další motivaci se ještě více snažit, protože budou dostávat stále zajímavé % provize, které v oboru máme jedny z největších. A k tomu mají solidní informační a podporující servis ode mě, viz praktické seriály a návody u mě na blogu. O:)

5/5 - (3 hlasů)

Přidejte komentář

Kliknutím na tlačítko PŘIDAT KOMENTÁŘ udělujete
souhlas se zpracováním osobních údajů.
Pošlete tento článek e-mailem: