NÁVOD: Jak jsem vytvořil affiliate katalog MMP (3. díl) Jaké pluginy pro WP vám pomůžou

V třetím dílu vám ukážu, jaké pluginy používám na mých nejúspěšnějších katalozích a které jsem také použil i na MiniMaxipes.cz. Je to můj výběr za poslední 3 roky, který se mi už mnohokrát osvědčil.

Užitečné pluginy pro WordPress pro affil katalogy

AFFILO Popisky

Jednoduchá, ale geninální věc pro generování (v rámci mezí neduplicitních) popisků pro kategorie, štíky, produktové kategorie a produktové štítky. Ale pro vygenerování dobrých popisků, které se nebudou tolik opakovat (je to spinner textů současně s vkládanými proměnnými v podobě názvu kategorie + s náhodným ztučněním a italikou) jich potřebujete několik set pro veliké kategorie – takže si musíte spočítat, jestli je pro vás jednoduší nechat napsat (přeci to nebudete psát vy) unikátní popisky, nebo budete muset udělat stovky unikátních jednotlivých vět, což není tak jednoduché, aby byly za sebe zaměnitelné. Je to placený plugin.

AFFILO Řazení produktů

Taky skvělá věc z dílny AFFILO sítě – náhodně zpřehází produkty v kategoriích a do začátku jim dá náhodné ohodnocení jednotlivých produktů, které se zvyšuje s jejich návštěvností. Takže postupně si váš katalog vytvoří unikátní pořadí dle toho, jak jsou jednotlivé produkty navštěvované. Je to placený plugin.

Analytics Tracker

Jednoduchý plugin pro ty, kteří častěji mění šablony a neradi zasahují do zdrojového kódu šablony – tento umožní vložit ID vašeho Google Analytics kódu a pár fičur navíc. Ideální pro začátečníky. Je to bezplatný plugin.

InfiniteWP

Bez tohoto pluginu si už neumím představit fungování desítek či stovek webů – jednoduchou instalací umožní propojit všechny WP weby do jednoho přehledu z kterého můžete selektivně i hromadně aktualizovat pluginy, šablony, přistupovat do jednotlivých webů, do jejich komentářů, … Je free, ale placené doplňky z něj udělají ještě lepší monstrum.

My WP Translate

Jednoduchý plugin od mých oblíbených vývojářů z MTS – umožňuje překládat jak pluginy, tak šablony, které v sobě mají uložený vzorový .po/.mo soubory. Vyhledáváte jednotlivá slova, která se mají přeložit, nebo jdete jeden po druhém a počeštíte tak ledajakou šablonu či doplněk. Je to bezplatný plugin.

Plugin, který je základem všech mých affiliate webů, protože umožňuje nejenom sledovat kliknutí na jednotlivé linky (mimo katalog, takže z blogu, menu, článků, …), ale také sleduje refferaly (odkud návštěvník přišel), můžete si jednotlivé linky štítkovat a dávat do skupin, takže jasně vidíte, který shop od vás dostal kolik kliků a z aff. programu si pak vyčtete, jestli to má smysl (vydělal mi už desítky tisíc právě díky této jednoduché analýze). Je to to placený plugin, ale dá se použít i free.

Quick Page/Post Redirect Plugin

Za mě základ pro práci s expirovanými doménami – umožňuje vám ruční přesměrování stránek (a to jak v samostatném dashboardu, tak přímo z příspěvků) na jiné pomocí 301, 307 metod a doplňuje i možnost otevírat odkazy v novém okně (target blank), případně doplnit parametr nofollow. Je to bezplatný plugin.

Q2W3 Fixed Widget

Pro mě novější plugin, který vám umožní zvolit si, jaký widget má být fixnutý a tedy být stále na stejném místě, přestože uživatel skroluje stránkou. Tuto funkci má hodně šablon, ale pro ty, které ji nemají přímo v sobě je tento plugin ideální. Je to bezplatný plugin.

Rename wp-login.php

Je to drobnost, ale změněná login stránka ve WP ztěžuje útoky od botů či zrádné konkurence a nastavení je extrémně jednoduché Je to bezplatný plugin.

WooCommerce

Základ skoro všech katalogů (pokud nejste tak šikovní a nepřipravíte za něj lehčí a rychlejší náhradu = není to levné a lehké) – pro katalogy z něj použijeme jen funkce „external affiliate link“, která z běžně vypadajícího e-shopu na WordPressu vytvoří jen pouhopouhý katalog. Je to bezplatný plugin.

Widget Visibility

Moje libůstka, která mi vydělala taky dost peněz – tímto plugin si zvolíte, jaké widgety mají být na konkrétních stránkách, příspěvcích, kategoriích, štítkách či hlavní stránce. Jasně tím ovlivníte konverzní/klikací poměr vašeho katalog směrem do e-shopu. Aneb nebudu na stránky s produkty dávat to samé, co je na hlavní stránce, apod. e to bezplatný plugin.

WP All Import

Základ všech katalogů, které pracují s externím xml feedem produktů od inzerentů. Umožňuje importovat produkty i s kategoriemi, štítky, popisky, obrázky, parametry = prostě vším, co má správně postavený (a posléze úspěšný) katalog obsahovat. Je to jeden z nejkomplexnějších pluginů, které pro WP znám, takže doporučuji pro jeho ovládání shlédnout nějaké tutorialy, nebo přečíst si dokumentaci přímo u vývojáří (tohle je TIP jako Brno, věřte mi!). Je to placený a asi nejdražší plugin v mém výběru.

Plugin, který umožňuje skrývat affiliate odkazy, které jsou v katalogové části s produkty. Hodně užitečný a jednoduchý. Je to placený plugin.

WP All Import – WooCommerce Add-On

Můstek, který umožní propojení WP ALL Importu a Woocommerce – takže je velmi důležitý pro stavbaře katalogů. Je to placený plugin.

Ozkoušený doplněk pro sbírání e-mailů (divili byste se, ale i na katalozích se to vyplácí). Umožňuje jak klasické časové popupy, ale také skvělý exit popup či dobrý skrolovací vyskakovací okno. Je to placený plugin.

Yoast SEO

Základ všech mých (i ne katalogových) webů – skvělé SEO dokážete udělat i se skvělou šablonou, ale pokud není dělaná na míru, tak je většinou nahouby. Yoast ale dokáže vyřešit spoustu technologických problémů s meta daty, kanonizací, sociálními daty, indexovatelností a mnohými dalšími věcmi. Je to bezplatný plugin.

A to je pro dnešek vše – vím, že vám může tento seznam hodně ulehčit práci s katalogy a také v mnohých případech i více vydělat. Příště vám zjednodušeně ukážu, jak jsem importoval do MiniMaxipes.cz produktový feed.

5/5 - (2 hlasů)

3 komentářů ke článku “NÁVOD: Jak jsem vytvořil affiliate katalog MMP (3. díl) Jaké pluginy pro WP vám pomůžou”

  1. […] probrali výběr vhodné domény i hosting, jaký systém pro web jsem vybral, jaké doplňkové pluginy ho oživily, samotný xml feed, jeho import, výběr vhodné domény i hosting a posledně i […]

  2. milan napsal:

    kde najdu v adminu ten „external affiliate link“?

    • Ondřej Martinek napsal:

      Zdravím,

      je to v sekci 2. kroku importu v části Woocoomerce Addonu – máte tam překlapávací roletku a v ní jedna z možností je právě External affiliate link (standardně tam je myslím Single product).

Přidejte komentář

Kliknutím na tlačítko PŘIDAT KOMENTÁŘ udělujete
souhlas se zpracováním osobních údajů.
Pošlete tento článek e-mailem: