WP konference v Hluboké nad Vltavou a den otevřených dveří u WEDOSu…

V sobotu jsem s pár affiláky vyrazil směrem na České Budějovice… CO tam? Přímo v ČB nic, ale cestou jsme odbočili do krásné Hluboké nad Vltavou. Chtěli jsme načerpat nové informace na WordPress konferenci, kterou znovu pořádalo „sdružení“ NášWP.cz.

Program byl následující:

  1. 10:00 – 10:50 Wedos – WordPress na VPS SSD
  2. 11:00 – 11:50 Adam Ježek – Jak optimalizovat pro návštěvníky webů stojících na WordPressu
  3. 12:00 – 12:50 Milan Pichlík – Automatizované produktové katalogy na WordPressu
  4. 12:50 – 14:00 Oběd  – přesun do blízké Restaurace Bakalář
  5. 14:00 – 14:20 Borek Bernard – krátký update o VersionPress v.2
  6. 14:30 – 14:50 Jan Čejka – Automatizace prodeje ve WordPressu
  7. 15:00 – 15:50 Vláďa Musílek – WP REST API
  8. 16:00 – 16:50 2046 – Jak odolat masivní návštěvnosti
  9. 17:00 – 17:50 Vladimír Smitka – Analýza výkonu (Xdebug, Query Monitor)
  10. 18:00 – 19:00 Moderovaná diskuze

Videa z konference jsou ke zhlédnutí na Youtubu ZDE.

Přimárně jsem jel na přednášku Milana Pichlíka, který představil metody na tvorbu automatizovaných produktových katalogů, které mě v poslední době docela zajímají.

Je ale velká výzva na nich stavět weby, které mají pro uživatele větší přidanou hodnotu – cestu vidím v napojení xml na obsahové rozsáhlé weby, vlastní recenze, přidané štítkování či parametrické filtrování dle ručního přidání vlastností u jednotlivých produktů = hoodně práce.

Rozhodně to není obor pro začátečníky – už kompendium znalostí pro prvotní nahození feedu není malé. A k profitabilnímu projektu potřebujete znát know-how z technického SEO (off i onpage faktory), UX, získávání návštěvnosti, vyhodnocování přes Google Analytics a solidní cashflow a strategii, jak se vymanit ze základní duplicity, která je pro mnohé zájemce o xml weby problémem.

Plus také vědět, jaké technické řešení použít – koupit hotové pluginy (třeba na WordPress), vyvinout si vlastní, nebo použít třeba jeden z nástrojů od platformy Affilo.cz – a ty jsou zadarmóóó 😉 Každá cesta má své pro a proti a je jen na nás, jakou si vybereme.

Verzování i pro začátečníky na WP

Ohledně ostatních přednášek mě zaujal především VersionPress, který zavádí běžné verzovací „workflow“ do každého WordPressu – ve zkratce se na Github ukládá každá úprava, kterou přes administraci WP uděláte – změna loga, příspěvku, nastavení pluginu apod a vše můžete v logu pluginu vrátit zpět. Před vývojáři pluginu je ještě hodně práce, ale přesto klobouk dolů za tak užitečný WP plugin.

WP REST API je hudba budoucnosti, která se však bude dát použít i pro náročnější affil weby či sítě webových projektů. Doporučuji zhlédnout video

I přednáška od Johna 2046 stála za poslechnutí – pokud očekáváte velké nárůsty návštěvnosti webu na WP, udělejte předem z vytipovaných podstránek (či celého WP) statické html soubory, které váš hosting pravděpodobně neshodí a přežijete tak agresivní nárůsty návštěv – využitelné i pro aff. weby.

Wedos DOD exkurze stála za TO!

Bylo zajímavé navštívit protiletadlový kryt, v kterém se ukrývá hosting Wedoshostuji u něj více menších webů, ale i pravopisne.cz, které je aktuálně nominované na Křišťálovou lupu (není to jediný web od českého affiláka – ač pravopisko není monetizované affilem – který tam letos najdete – posílám gratulace ostatním).

Kromě samotného hostingu se „studenou uličkou“ jsme se podívali na první prototyp chlazení serverů v olejové lázni. Chlazení olejem je nejspíše budoucnost, která všechny hostingy čeká = nižší náklady = větší prostor na marži = větší růst.

Celý den se o všechny účasníky staral Wedos příkladně – dostatek jídla (Wedos řízky pro všechny), pití, večerní bowling a střelba na virtuální střelnici na účet firmy… Taková vstřícnost se jen tak nevidí!

Díky WEDOS a NasWP.cz za celou akci – z technických přednášek jsem si neodnesl mnohé, ale přesto jsem potkal pár lidí, kteří v doménovém / affil / marketingovém oboru stojí za sledování – zdravím Draga z 404m.com a spol 🙂

Ohodnoťte článek: post

4 komentářů ke článku “WP konference v Hluboké nad Vltavou a den otevřených dveří u WEDOSu…”

  1. Janci napsal:

    Veľmi pekná a rosiahlá konferencia, som zvedavý na to v akej kvalite budú záznamy.

Přidejte komentář

Kliknutím na tlačítko PŘIDAT KOMENTÁŘ udělujete
souhlas se zpracováním osobních údajů.
Pošlete tento článek e-mailem: