Jak prodat více díky affiliate marketingu – #czaffil knížka

Základy partnerského programu, jaká technická řešení existují, jak je správně nastavit, mít či nemít podmínky, jaké existují propagační prvky, jak komunikovat s partnery, kde je hledat… Existují desítky věcí, které byste před spuštěním svého programu měli znát. A rozhodně ne jen obecně z doslechu.

Jak spustit svůj aff. program – jednoduše?

Základní mustr informací si můžete najít roztroušený po českém internetu. Tu slovníček, jinde návody, onde case studies, támhle zase rady z praxe… Vše poměrně roztříštěné a mnohdy ne v aktuální podobě.

Dá se to nastudovat zadarmo… Ale hledání informací – a ještě těch relevantních, vás bude stát hodně času. A zrovna toho si já vážím nejvíce

Jak z toho ven?

Jistě někdo vytvořil kompendium základních informací, které pro spuštění programu (nebo jeho samotnou správu v podobě aff. manažera) budete potřebovat. A ano – Mário Roženský – autor provizní platformy Affilbox.cz, školitel a letitý affilák.

Jen bokem: slyšel jsem od slovenských affiláků, že jejich partnerský ekosystém je „naprd“, protože neměli žádného populátora affilu jako my Mária :))

Čistě z praxe a k věci!

Sám jsem jeden „příběh“ ze života affiliate programu sepsal – najdete ho v podobě 5 poměrně velkých guestpostů u Františka Szabó na jeho Affilblog.cz.

http://www.affilblog.cz/1-jak-jsme-staveli-affiliate-program-econea-cz/

Ale pravděpodobně v něm jako maximální začátečníci v affilu budete dost plavat. Sám propaguji z pozice partnera přes aff. marketing x let a už mám zažitý slang, specifická slovíčka, návaznosti a témata, která jsou pro mě denním chlebem.

Ale ostatní nemusí mít takovou praktickou průpravu jako já. A jak vlastně získat základní informace o affilu, naučit se nastavovat program například pro on-line službu či e-shop? Mrkněte se na Máriovu knížku (světě div se, že je papírová) Jak prodat více díky Affiliate marketingu.

Knížka v řečích čísel:

  • 175 stránek,
  • 4 hlavní tematické bloky,
  • 43 kapitol.

Po každé kapitole máte úkolníček, co byste měli splnit (například:

Co: Připravit vzorový e-mail pro partnery
Kdo: Affiliate manažer
Čas: 15-30 minut

Co se v knížce probírá? Jak nastavit výši provize, reklamní materiály pro partnery, hledání partnerů, jejich vyplácení, analýza statistik a hodně zajímavá sekce detekce podvodů. A samozřejmě hodně dalších metod, jak pracovat s partnery. Nakonec je zde i vyhodnocení dotazníku affiliate marketingu v ČR.

Mário si je vědom, že koncept papírové knihy je těžko aktualizovatelný v porovnání s on-line kurzem. Takže je zde elektronická sekce s BONUSY – aktuálně tam jsou například vzorové obchodní podmínky, checklist pro spuštění programu, vyzkoušený a vypilovaný e-mail pro oslovení partnerů a další užitečné dokumenty a praktické rady.

Co jsem si odnesl já sám?

Sekcí Informační PDF pro partnery jsem se inspiroval sám – a to pro affil. program, který mám ve správně já – affil.econea.cz. Všichni partneři dostanou hned po registraci do Affilboxu .pdf se základními informace o programu a e-shopu (provize, cookies, výplatní minimum, konverzní poměr e-shopu, průměrná výše objednávky… a nejprodávanější produkty).

Hned ví, jaké produkty má propagovat a jak má začít. Do .pdf jsme přidali i základní postup, jak se orientovat v affilboxu (kdyby to opravdu nebylo někomu jasné) a jak hned začít promovat

Jaký je váš názor?

Co na knížku říkáte? Pokud vás affiliate živí a věnujete se mu roky, tak vás pravděpodobně ničím nepřekvapí (možná jen sekcí s podvody). Pro začátečníky to ale může být „učebnice“ jak na affiliate marketing z pohledu obchodníků. A vzhledem k tomu, že je affil jasně spočitatelný marketingový kanál, tak by byla hloupost ho opomínat, nemyslíte?

Ohodnoťte článek: post

Přidejte komentář

Kliknutím na tlačítko PŘIDAT KOMENTÁŘ udělujete
souhlas se zpracováním osobních údajů.
Pošlete tento článek e-mailem: