Ekologický affiliate program v nice, kterou můžete vytěžit i VY

Snad každý affilák má rád nevytěžené niky, které nikdo nezná, a přesto je komerčně nosná a affilák si v ní může přijít na pěkné peníze. Jednu takovou pro vás mám – a nečekaně jsem v ní zainteresovaný.

Předevčírem na Affiliate čtvrtku (aka 2. Affil srazu) jsem představil partnerský program e-shopu Econea.cz. Primárně prodávají ekologickou domácí drogerii (netoxické a v přírodě odbouratelné čistící prostředky pro podlahy, kuchyni, koupelnu, myčky a snad všechny místa v bytě, kde se hromadí nečistoty). Dále mají v nabídce BIO šetrnou kosmetiku.

Eko-affiliate – ideální kombinace:)

A hlavně (nejenom pro mě) produkty, které šetří energie (vodu, elektřinu a teplo). Jde například o:

  • úsporné perlátory,
  • šetřivé sprchové hlavice,
  • odrazné fólie za topení,
  • větráčky pro topení,
  • LED žárovky.
  • a další.

K tomu „designovky“ v podobě lahví na vodu bez BPA (změkčovadel/ftalátů), cestovní nabíječky na telefony, ručně vyráběné diáře… Celkově se vezou na vzrůstajícím trendu BIO a EKO – nepředstavujte si tu kované alernativce v batikovaných tričkách, ale dnes už klidně střední třídu. Chtějí zvýšit své životní standardy a nebojí se za to platit. Plus šetřit na energiích chtějí snad všichni.

Jak začít s affiliate – návod pro mé čtenáře

Právě zde vidím největší sílu – v nejbližších týdnech chci zde publikovat několikadílný návod jak postavit monotematické affil ministránky (s recenzemi i bez) zaměřené například na úsporu vody, elektřiny a tepla. Provedu vás krok po kroku KW analýzou, stavbou webu, nasazení vhodných reklamních prvků, základní propagací a vyhodnocením v Google Analytics. Pro začátečníky v affilu ideální návod, jak se vrhnout do nového začátku.

První affiláci se zapojují už od Affiliate čtvrtku – tady máte první článek s affil linkem na solární nabíječku🙂 Díky za rychlost.

Co mají partneři už připravené?

  • odkazy
  • bannery (statické i dynamické)
  • reklamní články
  • e-mailingové texty

300x300-watersavers 250x250-heroes

Pro zajímavé partnery není problém vytvořit texty na míru jejich webům (v rámci možností).

O affiliate program se starám já (jak jste nejspíše pochopili) – jsem k dispozici na affil@econea.cz a na dalších kontaktech v Affilboxu (vlevo pod fotkou je telefon a Skype).

Základní informace o programu:

  • Ekologické produkty a zboží šetřící energie.
  • Provize 12 % (bez DPH a poštovného).
  • Cookies 60 dní.
  • Výplatní minimum 500 Kč (provizi lze vyplatit i formou poukazu na Econeu – ideální pro nepodnikavce).
  • Cílovou skupinou jsou především ženy (a všichni co je zajímá ochrana životního prostředí).
  • Affiliate manažer k dispozici.

A teď info, které e-shopy neradi pouští – průměrná objednávka je 1 023 Kč a konverzní poměr celého e-shopu je 1,92.

Uvitáme v programu i nováčky

Pro začátečníky v affilu (propagaci zboží/služeb za provizi z uskutečněných objednávek) jsem připravil jednoduché PDF, které přijde každému ihned po registraci do programu. Kromě základních informací tam najdete i aktuální nejprodávanější produkty k propagaci a také jednoduchý návod pro základní orientaci v našem affiliate řešení – kde najít propagační prvky a jak je jednoduše použít.

Děkuji za vaši pozornost – nevím jak vy, ale já jdu makat na affilu, který je dle mě prospěšný společnosti a zdraví nás všech a… dá se na něm vydělat:))

Registrujte se do našeho partnerského programu zde:)

Aktualizace k 17. 6. 2015 – Jak se našemu programu daří po 7 měsících mám pro vás zde: https://blog.ondrejmartinek.cz/jak-se-dari-econea-cz-v-affilu-po-pul-roce/. Dále o programu vyšly dva rozhovory – jeden na firemní blogu Affilboxu a druhý na serveru Affily.cz.

Aktualizace k 4. 11. 2015 – Plošně jsme zvýšili partnerské odměny o 20 % – z původních 10 % na nových 12 %.

5/5 - (1 hlasů)

6 komentářů ke článku “Ekologický affiliate program v nice, kterou můžete vytěžit i VY”

  1. […] o programu v dřívějším článku zde na blogu (nebo na Affil.Econea.cz) – případně se uvidíme na tomto affiliate čtvrtku v […]

  2. Radek napsal:

    Tenhle affil jsem nějak přehlédl, což mě docela překvapilo, protože vypadá fakt zajímavě. Ten eshop je dost povedený a podle mě se tohle dá suprově propojit s nějakým eko blogem nebo blogem pro ženský (většina z nich má dnes sklony k ekologii, zdravému živ. stylu atd). Škoda, že na to teď nemám čas, hned bych si tenhle affil zkusil 🙂

    • Ondřej Martinek napsal:

      Opravdu škoda, trocha seopizzy by se hodilo:) souhlasím, že shop mají vymazlený, jednoduchý a čistý a cílovka je dost vděčná – jen se do toho pustit.

  3. […] manažerství – zkušenosti ze správy affiliate programu Activeppc jsem přetavil do nového affiliate partnerství. Tentokrát se srdcovkou Econea.cz – letos se máte všichni na co […]

  4. […] affiliate programu Econea.cz, který mám na starosti jsem zde napsal už pár příspěvků. Tentokrát však mám pro vás […]

  5. […] víc jak půlrokem jsem na tomto blogu informoval o spuštění affiliate programu e-shopu Econea.cz. Jak se mu daří? Kolik má partnerů? A jak se změnila naše […]

Přidejte komentář

Kliknutím na tlačítko PŘIDAT KOMENTÁŘ udělujete
souhlas se zpracováním osobních údajů.
Pošlete tento článek e-mailem: