Affiliate čtvrtek ve vánoční náladě – #11

Pro hnidopichy – nebyl to ve své podstatě „affiliate čtvrtek“, ale středa (v naší oblíbené Zubajdě neměli v daný den místo). Tentokrát byla akce mnohem uvolněnější – nejspíše proto, že nás čekají Vánoce, a protože v prosinci už moc práce nemáme, když vrcholí vánoční nákupy (a mnozí spoléháme na přirozenou návštěvnost z vyhledávačů).

Po krátkém Máriově zhodnocení jeho webináře, kde prodával „virtuální affiliate manažery“ (28 prodejů během 2 dnů), bylo krátké představování novinek. Tentokrát mě zajímalo mnohem více, protože jsem také svou troškou přispěl do mlýna.

Nový „ekologický“ affiliate program

Poslední měsíce (ano opravdu se nám to „trochu“ protáhlo) jsem společně s kluky z Econea.cz připravoval jejich partnerský program. Primárně prodávají netoxickou domácí drogerii (všemožné čistící prostředky), BIO kosmetiku a také (pro affiláky zajímavé) produkty šetřící energie (úsporné perlátory, sprchové hlavice, LED žárovky, odrazové fôlie za topení a další).

V rychlosti:

  • 10 % provize (bez poštovného a DPH),
  • 60 denní cookies,
  • výplatní minimum 500 Kč,
  • affiliate manažer na drátě ;),
  • přípravené propagační materiály.

O partnerském programu Affil.Econea.cz bude ještě speciální článek (a máte ho ZDE), takže se nebojte, že bych vás odbyl takhle rychle:)

Své novinky zde představoval i Michal Hardyn se svým týmem z 5DM, zhodnotil uplynulý rok a předestřel plány na příští. Přispěl i zástupce z Volsoru, který ale znovu vytáhnul bojůvky mezi Volsorem a Leadsorem (jedni tvrdí, že druhý krade, ten druhý, že ten první je lhář). Kdyby to raději už neustále nevytahovali, bylo by jim to k prospěchu.

Svět zdraví jde do „svého“?

Trochu čárku přes rozpočet 5DM (aspoň z mého pohledu) udělal majitel Sunkins (affiláci budou znát jejich značku konzultačních středisek Svět Zdraví).

Ten sic pochválil spolupráci s 5DM, ale… chtějí dle všeho spouštět vlastní affiliate program, kde nebude žádný prostředník mezi affilákem a prodejcem služby – takže zde vznikne větší šance partnerů na vyšší provize a zároveň vyšší profit pro Svět zdraví. Více konkrétních informací získal Maigi (viz Affilákův report v patičce článku). Uvidíme jak se to vyvrbí. Ale nevěřím, že dlouhodobě budou funkční 2 affiliate programy na jeden produkt.

Když opominu lehce utíkající plyn (škrtat zapalovačem jsme si raději netroufli), tak zbytek večera byl už jen plný debat o affilu, životě, Seznamu (ach ten jeho skvělý SERP, kterému teď nikdo nerozumí) a přicházejícím Vánocům.

Snad díky tomu, že Affil sraz (2. v pořadí viď Petře:)) byl ve středu, tak žádná afterpárty až do ranních hodin se nekonala. Skončili jsme kolem 22. hodiny, což je rekord, který snad příště nebudeme překonávat.

Vše nejlepší #czaffil scéně a hodně konverzí v nadcházejících Vánocích:)

Další reporty (postupně budu doplňovat):

http://www.hardyn.cz/affiliate-ctvrtek-11-ve-vanocni-nalade/

http://affilak.cz/mikulassky-11-affiliate-ctvrtek-2-affilsraz/

Ohodnoťte článek: post

Přidejte komentář

Kliknutím na tlačítko PŘIDAT KOMENTÁŘ udělujete
souhlas se zpracováním osobních údajů.
Pošlete tento článek e-mailem: