7. affiliate konference ve zkratce

Máme za sebou již 7. #czaffil konferenci, která se nově konala ve Františkánském pražském klášteře – znovu pod taktovkou chlapců z VIV Networks, kteří mají na starosti v ČR podporu affiliate sítě CJ by Conversant. Jaká tahle akce byla? A co na to Jan Tleskač?

Na tuto konferenci jsem vás na svém blogu už zval a dnes opravdu jen v krátkosti.

Oceňuji nové prostory, které mají neskutečnou atmosféru – i díky skvělému slunnému počasí jsme si mohli užít i blízkou zahradu, která jistě nikdy nehostila tolik affiláků s obědem od ORDR.cz (skvělé jídlo už druhým rukem – super!).

Které přednášky mi nejvíce sedly?

Od Davida Eiselta (pro velký úspěch z minule znovu přednášel), Tomáše Dekana (chtěl nás tentokrát šokovat krásnou dívčinou/pračkou na plátně) i Tomáše Růžičky (markeťáka, který je ostře upřímný – palec nahoru).

Petr Jurča (první přednášející) nám ukázal, že se dá vydělat i na food delivery affilu a úspěšně expadnuje se svým konceptem do zahraničí – snad nebude mít po konferenci moc kopírovačů (je bohužel jisté, že tomu tak bude).

Jiří Žůrek z UOOU se dostal pod kulometnou střelbu affiláků, kteří chtěli vědět jak čistě dle zákona dělat sběr e-mailů i samotný e-mailing – rozhodně šlo o přínosnou přednášku (nejenom pro mě, ale i pro ostatní).

Robert Studený z VIV NETworks zopakoval základy výběru affiliaty platformy (z pohledu inzerenta) a doplnil přednášku poměrně kontroverzní radou – po založení kampaně začněte s promem přes kuponové weby. Osobně je nemám moc v lásce, ale jeho vysvětlení slevových kupónů jako motivačních instrumentů (například na zvýšení průměrné objednávky) znělo rozumně.

Live-chaty (ne ty erotické) moc dobře znám, takže poslední přednáška Vladimíra Šandery (provozovatele platformy SmartSUPP) pro mě nebyla tolik přínostná. Právě tohle řešení osobně využívám (a pozor – na affil webech, ne na e-shopu) a chystám pro vás jeho recenzi.

Co vám mohlo na konferenci ujít, ale přesto stálo za to? Mezi affiláky se hodně šušká o automatizaci procesů, práci s XML feedy a také o Affilo.cz – prozatím je zde jen užitečné affiliate fórum (aktuálně asi nejživější v ČR), ale brzy bude hotová affiliate platforma na přeposílání objednávek (s vlastním e-shopovým řešením na vaší doméně) i s možností klasické affiliate propagace zapojených e-shopů.

Celá moje reportáž

Celý můj report najdete v guestpostu na Affilblogu, který byl mediálním partnerem celé konference. Za AB Františka Szabó jsem byl na konferenci jako „tajný reportér“. A upřímně – takhle vymazlený report jsem ještě nikdy nenapsal, takže se máte na co těšit.

http://www.affilblog.cz/podrobny-report-ze-7-affiliate-konference-nove-misto-a-nove-tvare/

5/5 - (1 hlasů)

Přidejte komentář

Kliknutím na tlačítko PŘIDAT KOMENTÁŘ udělujete
souhlas se zpracováním osobních údajů.
Pošlete tento článek e-mailem: